Ανακοίνωση της Δ.Ε.Κ.Κ.Α.Φ.

Ο Δήμος Ανωγείου και η Δ.Ε.Κ.Κ.Α.Φ. σας ενημερώνει ότι ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η παροχή υπηρεσιών στα πλαίσια του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Το πρόγραμμα ανανεώνεται, αναβαθμίζεται και εντάσεται στο Ε.Σ.Π.Α. με την ονομασία «Ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και ποιότητας ζωής ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ’οίκον βοήθειας».

Στόχος του προγράμματος είναι:

  • Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ατόμων καθώς και μη ηλικιωμένων (Α.Μ.Ε.Α. κλπ) που χρήζουν κατ’οίκον βοήθειας, υποστηρικτικών υπηρεσιών αλλά και ιατρικών ή και νοσηλευτικών υπηρεσιών.
  • Η παραμονή των ωφελουμένων στο οικείο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον, η διατήρηση της συνοχής της οικογένειάς τους, η αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας και καταστάσεων κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και η εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης.

Τα κριτήρια επιλογής ένταξης των ωφελουμένων στο νέο πρόγραμμα είναι τα εξής:

  1. Η κατάσταση της υγείας τους.
  2. Το εισόδημά τους.
  3. Η οικογενειακή τους κατάσταση με προτεραιότητα σε μοναχικά άτομα.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όσοι επιθυμούν να παραμείνουν ή και να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα και πληρούν τις προὐποθέσεις να επικοινωνήσουν έως τις 5 Μαίου 2009 με τα τηλέφωνα: 26833.60400 (Δήμος Ανωγείων), 26830.81014 (Δήμος Ανωγείων) ή 26830.29132 (Δ.Ε.Κ.Κ.Α.Φ.)

Υ.Γ. Καθημερινά στα γραφεία της Δ.Ε.Κ.Κ.Α.Φ. καθώς και στα γραφεία του Δήμου Ανωγείου θα υπάρχει υπάλληλος που θα δίνει πληροφορίες και θα δέχεται τις αιτήσεις των ωφελουμένων. Γίνεται γνωστό στους ήδη εγγεγραμμένους ότι οι ανάγκες τους θα αξιολογηθούν εκ’νέου για να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση με τις νέες εγγραφές.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.Κ.Α.Φ.

Χασκής Αριστείδης

2009-04-03T22:00:00+00:00

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.